Quick knit lamp

20120710-110528.jpg

Din egen strikket lampe på under 1 time

I juli måneds udgave af BolivLiv, blev jeg mindet om en af mine kreaprojekter, som bare har stået i stampe – strikket ledningslamper. Deres lamper bliver vist i næste nr. men jeg tror, at de har været flittige og haft gang i pindene.

For 2 år siden så jeg llot llov’s smukke og enkle ledningslamper af uld. Jeg besluttede, at der skulle laves en lignende DIY.

Nu 2 år efter kiggede jeg så på det sørgelige projekt, som ialt kun måler 20 cm – Ilot Ilov’s ledningslampe er altså 12 meter!

Nå men har gang i rigtig mange projekter for tiden, så hvis denne DIY skulle have en lykkelig slutning, i en overskuelig fremtiden, skulle der altså trick og numre til.

Alt du skal bruge er:

20120710-000445.jpg

Tubestrik, jeg brugte 2 forskellige farver og størrelser. Længden afhænger af hvor lang du ønsker din lampe. Strikken skal være ca. 20 cm længere end ledningen.

Ledning, jeg brugte 3 meters penge.

Fatning

Elstik, vores er et loftsmonteret elstik med indbygget krog.

Energipære, det er VIGTIGT VIGTIGT VIGTIGT, at det er en energipære! For at pæren ikke bliver for varm – jeg brugte en 5 watts.

Nål og tråd

Jeg klippede det hvide, brede stykke tubestrik over i 2 – Herefter syede jeg de forskellige stykker tubestrik sammen. Et stykke bred tubestrik i hver ende, af et smalt stykke tubestrik, til fatning/ pære samt elstikket.

20120710-110558.jpg

Monter fatning på ledningen, skru pæren fast i fatningen og før den modsatte ende af ledningen igennem strikken.

Monter elstykket og hæft rundt i kanten med trå, så strikken ikke trævler –
Og vupti, din strikkede lampe er færdig!

Hvis du vælger at lade din lampe hænge ned fra loftet, kan du istedet for, at “bundte ledningen”, sætte en oversize klemme på.

20120710-111116.jpg

Man kan jo også sætte stikket i en kontakt i væggen og place lampen på et møbel eller hænge den på væggen.

Min lampe er jo hverken håndstrikket eller lavet af det blødeste uld, men det kan I jo prøve, hvis I vil gå all in. Eller bruge tubestrik også hækle en fin afslutning/ kant i en kontrastfarve.

Håber I får en fantastisk dag derude og måske nyder ferien, hvis I er heldig at have det.

20120710-105506.jpg

Har meget mere at vise jer med tubestrikken, men det bliver lidt senere er nemlig også ved noget andet, som får mit kreafølsomme hjerte til at banke hurtigere 🙂

9 Kommentarer
 1. Det er ganske smart med det tubestrik…kender det kun fra nisser..hehe.
  At det også kan bruges til sådan en smart ide og sikkert meget andet, er jo fantastisk. Tak for tippet og en skøn aften til dig..knus

  • Hej Gitte! Ja det er rigtigt smart hvis tempoet skal sættes lidt op 🙂 ja nisserne, dem har min mor lavet utallige af, og kyllinger, tror de fleste i familien kan lave et kæmpe nisselandskab med dem 😉 Ja, det er jo altid sjovt, at bruge det til andet end det man plejer. Tusind tak for din søde besked, du gjorde min aften så meget bedre 🙂

 2. What a great idea! Looks so cute!

  • Hi Dila! Thank you so much, jep it’s cute and easy to create. A late congrats with your new blog layout it’s so pretty and easy to navigate in 🙂 have a beautiful week!

 3. Man kan på første billede ane et tæppe eller andet i grov strik. Er det noget du selv har lavet eller hvor er det købt?

  • Hej Kristina.
   Det er faktisk en pude, sådan en “pølle” – og ja har haft gang i pind 20 og afrikansk uld, så looket blir sådan over-sized:-)

   • Ihhh ville elske en DIY om den.
    Hvor har du købt uld?

 4. Ihhh ville elske en DIY om den.
  Hvor har du købt uld?

  • Hej Krisitina
   Har snydt lidt, så har blot strikket en firkant of hæftet den sammen lang side samt i enderne. Puden er strikket med dette uld, det er vild fedt, for du kan få det der dejlige over-sized look:-)
   http://www.cchobby.dk/merino-uld/
   Måske kommer der en DIY, ønsker er altid velkomne.
   En rigtig dejlig dag til dig!

Skriv et svar


CommentLuv badge

Latest posts

Subscribe to Blog via Email