DIY Julekalender – Armbånd i krympeplast.

Shrink plastic bracelets

Skønne armbånd i massevis.

Jeg har forelsket mig i krympeplast.

I samarbejde med creativ company får I hver dag fra d. 1-24 december idéer til julen, hvordan I kan gøre den lidt smukkere, sjovere og hyggeligere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Krympeplast er nok noget af det eneste, jeg ikke har haft fat i før nu. Jeg startede med at lave disse armbånd, og senere blev det til pynten til pakkerne, som jeg viste igår.

Havde læst diverse skræk historier så mente, at jeg har godt rustet til opgaven. Men minsandten om ikke jeg hang helt oppe under loftet, da de første ting krøllede fuldstændigt sammen til vraglignene tilstande i ovnen, hev pladen ud af ovnen og så var skaden sket.

Selvfølgelig skulle jeg have bevaret roen, som jeg havde læst man skulle…

Krympeplast har jo lidt sin egen vilje, men nu har jeg fået noget erfaring og nu lykkedes det bare.

Du skal bruge følgende

Krympeplast

Saks eller hobbykniv

Materiale fra creativ company. 

Desuden en permanent marker

Bagepapir

Ovn

Vejledningen er kun ud fra min egen erfaring, ovne er jo forskellige mht. temperaturer osv. så hold øje, når materialet er i ovnen. Det er lige som Den Store Bagedyst, du er  NØDT til at STÅ OG STIRRE IND I OVNEN, mens du bager krympeplasten.

Tænd ovnen på 150 grader

Klip eller skær den facon du gerne vil have jeg lavede takker på mine strimler. Den bredeste strimmel, som jeg klippede var 8 cm og 30 cm lang.

Farvelæg strimlerne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Læg dine strimler på bagepapir.

Lige så snart dine tinge begynder at krølle op, skru ned på 100 grader.

Det går ikke så hurtigt, når graderne bliver sænket, men det er min erfaring, at mine ting blev pænest ved de lave grader.

Når dine armbånd er ca. 1 mm tyk, tag pladen ud af ovnen, også skal det GÅ STÆRKT.

Ca. 4 sekunder  har du til at bøje C faconen, så start med at tage et armbånd ud af ovnen af gangen.

Ja også er du færdig –  Så det tager altså ingen tid, at lave en masse armbånd, altså en super hurtigt gave idé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du skal selvfølgelig ikke bøje dine armbånd mere end, at du kan få dit håndled igennem.

Ja og hvis du ikke allerede har prøvet det, kan du lave en masse fantastiske øreringe også, prøv bare at se, alle de fantastiske shrink plastic kreationer ovre på etsy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHåber I får en rigtig dejlig 3. søndag i advent – Også selvom sneen så småt forsvinder, men vi kan da stadigt nå at få hvid jul.

Vi ses i morgen, ha det godt!

10 Kommentarer
 1. Rigtigt flotte. Jeg er også vild med krympeplast og har faktisk lavet flere ting i dem men vist ikke noget jeg har vist frem på Badut. Spøjst nok gidder pigerne det slet ikke og så begrænser det også mig lidt for jeg laver jo størstedelen af mit kreahaløj sammen med dem.

  • Hej Marina.
   Tusind tak, nej du skal da have det på din blog, det vil vi da helt vildt gerne se. Ja det er altså et utroligt sjovt materiale! Hi hi, jamen der er jo også så mange andre ting som er sjove, og man kan jo ikke være til det hele 🙂 Ja, det må virkeligt være dejligt for dine børn, at du er med til at give dem så mange dejlige oplevelser, giver dig tiden til dem, meget beundringsværdigt 🙂 Tak fordi du gav dig tid til en sød kommentar!

 2. Sikke en god ide til armbånd. Det må jeg prøve 🙂

  • Hej Katja.
   Ja, de er bare sjove at lave, og det går jo super stærkt, så man kan hurtigt, få lavet en masse skønne armbånd 🙂 tak for din kommentar og ha en dejlig aften.

 3. Very cute! I only speak english, but your projects are adorable. I am your latest follower! Link up to our blog hop as well! 🙂

  xoxo, Jordan.

  http://www.lilywhite-designs.com

  • Hi Jordan.
   Thank you so much! Wonderful to hear, ok I will check it out, sounds exciting 🙂
   Thank you for taking your time for a comment 🙂 have a lovely day!

 4. Det er et fantastisk materiale ! Har lavet forskellige øreringe, halskæde vedhæng men dog ikke armbånd. Skal da forsøges med – der jo mange muligheder til at lave noget personligt med det materiale, samt råt 😉

  • Hej Jeanette.
   Jamen det har du så ret i! Jamen altså, ja man kan altså lave de fineste ting! Har du vist nogle dejlige ting på bloggen, kunne ikke lige finde det? Lyder skønt, bare pas på fingrene, men det ved du jo 🙂 tusind tak fordi du gav dig tid til en kommentar og rigtig glædelig jul!

 5. Super flotte armbånd. Hvilke tuscher har du brugt til at farvelægge dem med? Kan nemlig rigtig god lide farverne på dem. Ser lidt kork-agtige ud 🙂 Tak for en god blog!

  • Hej Mette.
   Tusind tak skal du have! Super glad for, at du kan li dem:-) Ja det har du da ret i mht. kork look, men de er malet med guld spray. Rigtig go’ fornøjelse og tusind tak for din kommentar!
   Mvh
   Mette

Skriv et svar


CommentLuv badge

Latest posts

Subscribe to Blog via Email