DIY Julekalender – Kork uro

Kork uro

Juleuro med et skinnende touch.

Jeg elsker uro og har derfor lavet et, ja overraskende nok, i kork.

I samarbejde med creativ company får I hver dag fra d. 1-24 december idéer til julen, hvordan I kan gøre den lidt smukkere, sjovere og hyggeligere.

Du skal bruge følgende.

Kork.

Evt. karton og pen til at lave skabeloner.

Saks

Nål og tråd

Materialer fra creativ company.

Hvis du vil dekorere med noget spræl, skal du bruge malertape og maling.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Klip så mange små juletræer som du ønsker samt 1 stort juletræ, det store træ fik jeg ikke taget et billede af, inden det blev malet –

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du kan sagtens samle alle træerne nu, for kork er jo ganske dejligt helt ubehandlet.

Men du kan også sætte malertape på og male træerme.

Det er en god idé at lakere træerne først inden du påfører malingen, malingen kan godt løbe lidt, med mindre, det er et meget tyndt lag maling du påfører. Jeg snød godt nok, og blev straffet for det et par steder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Selvom du påfører maling på begge sider, kan korken godt slå sig lidt, men så skal emnerne bare ligges i pres, så retter de sig ud igen. Jeg brugte kobbermaling.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når dine træer er tørre, samler du hele molevitten med nål og tråd. Jeg havde lavet 5 små træer, men synes alligevel det blev i overkanten, så hænger på et par grene nu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg synes faktisk, at kobber og kork klæder hinanden, også er der lidt spil mellem metallet og det matte kork.

Håber I nyder ugen, selvom I jo helt sikkert har et pakket program med juleforberedelser foran jer.

12 Kommentarer
 1. Very, very pretty idea, I am now convinced that cork is such a versatile and warm material! PS: I love your black antlers…

  • Hi Meeha.
   Thank you so much! You’re absolutely right 🙂 It is hard not to love it 🙂 Thank you, yes it’s quite fun 🙂 Looking forward to take a closer look on your books, just saw it on Pinterest. Have a beautiful day and enjoy!

 2. Orv det er fint, sådan en måtte gerne hænge hjemme hos mig. Er i det hele taget ret imponeret over alle de ting du finder på :o)

  • Hej Lisbeth.
   Tusind tak, altså hvor er det dejligt at høre. Ja den geometriske dekoration passer lige til alle dine smukke puder! Ih hvor er du sød, tusind tak for dine søde ord! håber I nyder dagene, og du får flashet dit smukke vinterudstyr til at holde ørerne varme 🙂 Ha en smuk aften

 3. Super ide. Jeg ville da ønske man kunne få sådan noget kork herovre. Det er nogle helt utrolig fine ting you får lavet i det materiale. Var også helt vild med Ipad coveret.

  • Hej Katja.
   Åh tak! Jamen det kan da næsten ikke passe, at det ikke er at finde over-there, ellers har cchobby en international webshop, cchobby.com. Ja jeg er så forelsket i kork, det er svært ikke at blive det:-) tusind tak for din dejlige kommentar, og ha en rigtig skøn dag aften:-)

 4. Endnu en fin ide i kork! Den minder mig om at jeg rigtig gerne vil lave en uro, så mange tak for inspiration 🙂

  • Hej Pia.
   Jamen altså, det lyder da bare rigtigt spændende!!! Det glæder mig helt vildt til at se 🙂 håber du har en super dejlig dag!

 5. Hallo, du er dygtig!! Tak fordi jeg lige fandt din blog- den ville jeg da ønske jeg havde set noget før 🙂

  • Hej Karoline.
   Tusind tak, i lige måde, har også lige plottet dig ind på BL. Det er da så skønne ting du laver, og Julen er sandelig i højsæde hos jer, så skønt at se! Ha en rigtig dejlig dag!

 6. Mmm kork! Skønt med så mange DIY med brug af kork! Jeg har bare haft rigtig svært ved at finde ud af det materiale og haft svært ved at finde lækre løsninger på min manglende kork i hjemmet 😉
  Tak for den dejlige inspiration!
  Glædelig jul fra Frk. Hansen

  • Kære frk. Hansen.
   Ja det er altså intet mindre en super fantastisk at lege med. Hi hi, ja der er altid noget som kan lokke lidt og som man ikke rigtigt var klar over, at man manglede 🙂 Jamen selv tak, dejligt se alle dine skønne sager hen over december, glæder mig til at se, meget mere næste år 🙂 Rigtig glædelig jul til jer, og tusind tak fordi du læser med. Ha en smuk jul!

Skriv et svar


CommentLuv badge

Latest posts

Subscribe to Blog via Email