DIY tablet stand

20130108-151407.jpg

Årets første DIY.

Nu da hverdagen har ramt os igen, skal I da lige have denne DIY til jeres tekniske udstyr.

Ofte bliver vores iPad brugt til at høre musik på eller i køkkenet til visning af opskrifter, og nu har den fået et super simpelt og minimalistisk stativ.

Du skal bruge følgende.
Plexiglas, det som jeg brugte målte, 23 x 37 cm, 3 mm tykt.
(I mange byggemarkeder har de små resten som kan købes billigt).
2 stykker træklods, de skal være længere end breden på dit plexiglas, gerne med afrundet kanter
2 stk. Skruetvinge
Wet sandpapir
Varmepistol eller…
En hårtørrer måske også bruges på 3 mm, i så fald skal hårtørreren stå på maks varme. Hvis ikke det var fordi, at vi havde en varmepistol, så havde jeg brugt hårtørrer. Men husk det er på eget ansvar!
Jeg brugte en gang en hårtørrer på 2 mm tyndt plexiglas, som jeg lavede et armbånd af. Plexiglasset bøjede fint og hårtørren brændte ikke sammen.

Det bedste er at tegne en skitse over, hvordan dit stativ skal se ud fra siden, så du har lidt af en idé om, hvor du skal bøje din plexiplade.

Skrue dit plexiglas fast mellem dine to træklodser og skru dem fast på evt. en bordkant. Når jeg laver DIY,hvor jeg har assistance af manden, så står vi altså i værkstedet, så det er værkstedbordet vi har skruet det hele fast i. Skruetvingerne kan nemlig godt lave mærker selvom der er “dutter” på.

20130108-134725.jpg

Tænd nu din varmepistol på min. varme, så er det lettest at styre. Hold en afstand på min 30 cm. Det tager længere tid når du holder så stor afstand fra plexiglasset, det tog lidt over 15 min. at varme vores plexiglas op.
Ved mindre afstand risikerer du, at plexiglasset bobler op, varmepistolen er altså ikke tændt på det næste billede!

20130108-145012.jpg

Det første ombuk vi lavede var 2,5 cm inde, altså det ombuk som holder tabletten på plads.

Mens du varmer læg da et let tryk på plexiglasset med hånden, men pas på ikke at klemme for hårdt på pladen, så vil der komme fingeraftryk.

Dernæst et buk mere på midten af den resterende del af plexipladen, så den får A facon.
Brug sandpapiret til kanterne, husk ikke ud på siderne, så blir de jo selvfølgelig ridset.
Her det færdige resultat.

20130108-145119.jpg

Jeg elsker det meget rene look, visuelt fylder den ingenting – Men plexiglas fået i et utal af farver, selvfølgelig også neon.

20130108-145255.jpg

Har du ingen tablet, kan den jo bruges i køkkenet til at holde nogle dejlige kogebøger på plads.

20130108-145439.jpg

Jeg fik lavet et par stykker, og de er allerede nærmest væk, for de skal bruges til gave.

Der har været lidt stille på bloggen, er nemlig igang med den store oprydningen, også er vi ved at lave et lille kontor, jeg tror det blir rigtigt godt.
Ja også er jeg glad for, at vi har taget hul på et nyt år, for har planlagt en masse projekter og har indkøbt til en ny hobby, som jeg selvfølgelig også vil dele med jer.

Håber I har en dejlig start på året og selve ugen, ha en skøn dag!

60 Kommentarer
 1. Genialt! Elsker det helt simple udtryk. Gid man selv fik taget sig sammen! God aften

  • Hej Kristina.
   Ih altså tusind tak!!! Ja det nærmest svævende look er rigtigt fint, elsker transparent og plexi 🙂 I lige måde, og håber I nyder tiden inden I får en ny slags skøn hverdag 🙂

 2. Hej Mette.

  Hvor er den bare flot, måske det var et projekt, der skulle afprøves her – især til manden min, som elsker at lave god mad i køkkenet og ofte med hjælp fra diverse opskrifter mm fra nettet. Jeg kan rigtig godt li’ det ‘lette’ look, – og jeg synes, det er nogle dejlige ting, som er i baggrunden – fed billedeopsætning. Jeg kan godt se, hvad et bedre kamera kan end mit bette.
  Jeg glæder mig meget til at følge med her hos dig i det nye år, så håber jeg bare også, at der bliver tid til at lave nogle af alle dine inspirerende og flotte ting.
  Godt nytår ønskes du i hvert fald, håber det byder på mange kreative stunder og produkter.

  Kærlig hilsen
  Karen

  • Hej Karen.
   Er rigtig glad for at du kan li den 🙂 Jamen altså, det var da en rigtig god idé, mænd plejer jo heller ikke at gå ned på udstyr og det gælder vel også i køkkenet. Ah det må være dejligt med sådan en et mandfolk som kokkerer! Ja det ser rigtigt let ud, ja der var jo rig mulighed for at lege med de forskellige props i billedet, når nu at stativet er transparent 🙂
   Ak jeg er også tilbage til mit gamle kamera, men det går nok.
   Åh tusind tak kære Karen og i lige måde! Jeg bliver dog aldrig så ihærdig med pindene som dig, men jeg får jo helt vildt lyst til at anstrenge mig og forsøge, når nu jeg ser alle dine smukke ting 🙂
   Og i lige måde, håber du snart får mere tid til selvforkælelse og kreatid, ha en rigtig dejlig uge og tusind tak for din dejlige kommentar!
   Kærlig hilsen
   Mette

 3. Den er bare så flot!!!
  Jeg er dybt inponeret (og lidt misundelig) over alle dine evner!
  Og nu har du købt ind til ENDNU en hobby?? Du er for vild!

  • Hej Maj.
   Mange tak altså, hvor er du sød kære Maj.
   Jamen altså jeg kan jo kun sige det samme, gid jeg kunne trylle på samme vis som dig. Dejligt at jeres familie er så fuld af talent og endda med Cavling pris! Det er så flot 🙂
   Ja havde ellers lovet mig selv, at der ikke skulle tilføjes nye hobbyer før alle de gamle materialer var brugt, men er altså nemt at blive fristet 🙂
   Tak fordi du gav dig tid til en dejlig kommentar og håber I får en dejlig uge 🙂

   • Han er så dygtig, min dejlige mand.
    Men travlt har vi. Frygtelig travlt. Så det er ikke meget jeg er kommet rundt i blogland de seneste mange uger. Eller jo. Jeg har læst med. Men har ikke så ofte tid til at kommentere. Håber der falder lidt ro på snart, selvom det er spændende ting tiden går med :).

    JEg er spændt på at se hvad din nye hobby er!

   • Hej Maj.
    Ja, kan godt forstå du er stolt! Og elsker Cavling kjolen, så enkelt også brandsmuk! Ja der er altid en masse at se til. Synes også det nogen gange er svært at nå, at kommentere på alle de dejlige blogs, men håber jo at folk ved, at man læser med 🙂 Ja det er godt nok nogle projekter der vil noget I har haft og er igang med, krydser så meget fingre for dig!
    Rigtig god uge og igen tak for en dejlig hilsen!

 4. Hvor er det bare en god idé! Den er jo vildt flot 😀

  • Hej Mette.
   Tusind tak, ja det kan næsten ikke blive mere simplet. Ligesom de fine viskestykker du skal have gang i, er vist også nødt til at opdatere mine de gamle.
   Ha en rigtig dejlig uge!

 5. Mette! Du er så sej! Ville aldrig selv være kommet på det og er nu ualmindelig træt af ikke at have en iPad. Det ser virkelig flot ud! Sikke muligheder der pludselig viser sig nu. Tak for den fede inspiration 🙂

  • Åh Mette, altså i liiige måde! Jamen den kan jo også bruges til bøger eller som holder til en ramme tilsat svensk kærlighed 🙂 tusind tak, er rigtig glad for, at du kan li den. Jeg er faktisk også let vild med den, for den er jo pæn måde for- og bagfra, det er ikke altid mine projekter er det 😉 Ja der er uendeligt mange muligheder, har også lidt mere plexi inspi i posen til jer. Det var skam så lidt søde Mette, håber du nyder ugen!

 6. God idé – sådan en kunne vi også bruge når drengene får lov at se film på vores.

  Tak for inspirationen ;o)

  • Hej Pia.
   Tusind tak – det er vil den være helt ideel til. Har også set en masse DR nu på den, imens jeg har kreeret løs. Håber I er kommet rigtigt godt ind i det nye år 🙂 tak for din kommentar og ha en rigtig dejlig uge!

 7. Super fedt!! var faktisk ikke sikker på man selv kunne varme og bøje plexi – men resultatet taler jo for sig selv .-) Glæder mig til at se mere til din nye hobby

  • Hej Anne-Mette.
   Tusind tak! Ja, det er skægt, så er der jo bare så mange muligheder, når man selv kan bestemme 🙂 Ja glæder mig også helt vildt til at vise frem, mangler lidt materialer endnu og så tiden 🙂 Tusind tak fordi du læser med Anne-Mette og giver dig tid til en kommentar, det betyder virkeligt meget. Håber du har fået en dejlig start på det nye år 🙂

 8. Hvor er det en god ide. Jeg er helt vild med den stand. Glæder mig til at se dit kontor og høre om din nye hobby 🙂 Er den metal relateret?

  • Hej Katja.
   Tusind tak, ja det er dejligt den nærmest flyder i et med omgivelserne 🙂 ja glæder mig også, men synes det tager lang tid, med al den omganisering, men du er jo også i fuld sving! Men skal nok vise frem lidt senere. Ja det blir altså spændende, glæder mig helt vildt til at afprøve de nye materialer! Altså man kan godt bruge metal til det, men det er ikke “hovedingrediensen”, men det er stort ovre hos jer 🙂
   Håber du får en rigtig dejlig uge!

 9. Ej for syv Søren da, hvor er den MEGA fed!!!! Du er simpelthen genial 🙂 jeg elsker virkelig dine indlæg og dette er et af de absolut bedste – TAK

  • Ej Mette altså, hvor er du bare sød! Sødeste Mette du er jo lige så genial og idérig! Tusind tusind tak for dine søde ord, jamen så håber jeg også, at du kan li det andet jeg fik lavet i plexi 🙂 Jeg siger TAK til dig fordi du har lyst til at læse med og fordi du gir dig tiden til dejlige kommentarer.
   Håber du får en smuk smuk uge! (Og tak fordi du gjorde resten af min uge 100 gange bedre) 🙂

 10. Altså Mette! Hold op, hvor er du bare sej. Jeg er desværre ikke den heldige ejer af en ipad, men tak for tippet med plexiglas og varmeblæser. Uhh en helt ny verden! Ha en dejlig aften 🙂

  • Hej Pia.
   Tak søde Pia, i lige måde da! Ja der er så mange muligheder – man kan også sagtens lave de der køkkenrulle holdere, som er så populære. Men det vil jo ikke være svært for dig at finde på noget fantastisk med det 🙂
   En rigtig dejlig aften til dig og håber du får en super uge!

 11. Hold da op hvor er du sej. Det var aldrig faldet mig ind at lave sådan en selv men det er jo en super ide og genialt til gave.

  Endnu engang rigtigt godt nytår. Jeg glæder mig til at se hvad du nu har kastet dig ud i….

  • Åh tak kære Marina. Ja det var faktisk manden som overtog det sidste, da jeg havde lavet 3, var min tålmodighed sluppet op. Ja den er rigtig god til gave, svigermor skal også have en til hendes køkken, hun elsker at bage. Tusind tak og i lige måde. Ja det kribler også nærmest indeni mig, men du har helt sikkert stødt på det, på de amerikanske blogs.
   Håber I nyder januar med al dens skumring, som indbyder til hygge og leg, ha en rigtig dejlig uge!

 12. Vilken fin idé! Du är så kreativ, duktiga du! Gott nytt år!

  • Ih Tack Katarina! Hoppas också att du är väl i det nya året, ser fram emot ett nytt år med mycket av din läckra recept 🙂 Ha en bra vecka, kram 🙂

 13. Ej hvor en fantastisk ide , det virkelig genialt .
  Kunne virkelig godt bruge sådan en til min ipad enten i køkkenet når man laver mad, eller når man skal hører musik ..

  DU har virkelig en god DIY blog ! 😀

  • Hej Jeanette H. K.
   Åh tusind tak for det 🙂 Ja den er rigtig fin til det, får også brugt den flittigt kan du tro. Jamen tusind tak for dine søde ord og tak fordi du gav dig tid til en kommentar. håber du får en dejlig dag!

 14. I need one!!! I got a Blackberry Playbook for Christmas. This would be perfect! Love it!

  Thanks so much for sharing this at The DIY Dreamer… From Dream To Reality!

  • Hi Christine.
   Yes it would be perfect for that! You really got the most amazing and coolest gift for Christmas, remember to share some peaks from your trip to hobitt home. Have a wonderful week and thank you so much for your comment and hosting 🙂

 15. What a beautiful stand, Mette! I love plexiglas myself, but I never had the power to bend it myself (I prefer 6mm, so I take it to a friend). This is the perfect DIY for a year of excitement!

  • Hi Michaela.
   Oh thank you so much! Yes I know, I really envy your coffee table, but I didn’t knew you made it yourself with a little help from a friend, that’s so cool! 6mm? That’s pretty serious, that must be for advanced crafters 🙂 you’re absolutely right, we all hope for a tremendously crafty 2013 🙂 have a wonderful day!

 16. Super smart! Plexiglass er virkelig et materiale, som jeg tror har så mange gode formål. Jeg har selv lavet noen ideer, jeg gjerne kunne forestille meg at få laget, men vet ikke hvordan jeg får fatt i materialene, ei heller hvordan jeg skjærer i plexiglass. Vet du hvilket verktøy jeg bør bruke?

  Eller synes jeg den søte flodhest (hippo?) var så søt, kan eg spørre hvorhen du har kjøpt den?

  Ha en deilig week-end!

  Klem,
  Anette Willemine

  • Hej Anette.
   Takk! Ikke det høres virkelig spennende! De fleste tømmer butikkene eller hobby butikk/ håndverker har plexiglass og ofte rester som kan kjøpes billig. Du kan også være heldig nok til at de kan kutte det for deg. hvis du har å kutte plexiglass, bruk en sirkelsag eller en baufil med meget små / fine tenner.
   Men vær veldig forsiktig, bryter det lett!
   Flodhesten er laget av Kay Bojesen, som også har gjort mange andre søte dyr! Jeg vet ikke om de har flodhesten på http://www.room21.no evtuelt
   Takk for din kommentar og lykke til i å skaffe materialer og prosjekter! Ha en vakker helg!

   • Tusind tak for din hjælp. Så vil jeg rigtig se, om jeg kan købe nogle plexiglas. Jeg skal selvfølgelig have vidst, at det var Kay Bojesen der gjorde flodhesten. 😉

 17. Wow – hvor er du bare sej! Den er jo mega fin 🙂 Den kan du helt sikkert godt være meget, meget stolt af 🙂

  • Hej Bettina Daniel.
   Tusind tusind tak, hvor er det dejligt du kan li den – ja plexi er altså ret lækkert at få indenfor, det ved I jo! og mange tak fordi du læser med. Håber du får en dejlig weekend!

 18. How come you get to be this good??? i have no idea how you’ve made it, but it looks fabulous! thanks for sharing it on our blog also! always love your party contributions! Have a great week!

  • Hi Rose.
   Thank you very much! I bended it with heat, it was pretty fun to make. You are to kind, thank you for hosting, and hope you’ll have a fab weekend! Thank you for leaving such a sweet comment.

 19. Hold da op det er VIIIILDT fedt – endnu et projekt på min to-do liste for 2013.. 😀

  • Hej Vibeke.
   Ih hvor er det skønt du kan li den! Ja det er altid rart, at have en masse projekter der skal afprøves. Tusind tak for din dejlige kommentar og ha en rigtig dejlig weekend!

 20. This is a great idea – I think I have some plexiglass I can have a play with!

  • Hi Lisa.
   Thank you so much – wow that’s perfect, you’re definitely going to enjoy to work with it! Happy crafting and thank you so much for taking your time for a comment!
   Have a happy day 🙂

 21. Wow hvor er den fin! Sikke nogle lækre billeder! Lyder spændende med en ny hobby. -Glæder mig til at se mere og måske et billede af det nyt kontor også!
  Hilsen Frk. Hansen
  http://www.frkhansen.dk -Nu med give away på bloggen 🙂

  • Hej Frk. Hansen.
   Tusind tak, er også allerede blevet rigtig glad for den 🙂 Ja jeg glæder mig også helt vildt til at prøve de nye ting af! Ja og er godt i gang med kontoret, skal lige have taget nogle billeder. Tusind tak fordi du gav dig tid til en kommentar og fordi du har lyst til at læse med.
   Ha en smuk uge!
   Hilsen Mette

 22. Endnu en genial ide – som jeg dog ikke tror jeg tør kaste mig ud i. Men altid spændende, at følge dine ideer 🙂

  • Hej Karina.
   Ih tusind tak! Nej, man kan jo heller ikke hoppe på det hele – tak fordi du læser med og håber du får en rigtig skøn uge!
   Og tillykke med jobbet det er da så sejt 🙂

 23. CONGRATS!!

  You have been featured at The DIY Dreamer… From Dream To Reality! Come on over and grab your featured button.. you deserve it!
  http://thediydreamer.com/from-dream-to-reality/from-dream-to-reality-linky-party-50/

  • Hi Christine! Thank you so so much, you’ve made my day one again! Love you button 🙂 and thank you for being the DIY dreamer with a great DIY 🙂

 24. Ej hvor er det cool alle de ting du laver! Er det muligt at købet noget af det du lavet? Kh Elisabet

  • Hej Elisabet.
   Tusind tusind tak for din søde kommentar, super dejligt du kan li nogle af projekterne:-) Desværre sælger jeg ikke ngt. af det, som jeg laver. Hvad er det du er interesseret i? Laver jo trin for trin vejledninger til projekterne, det kan være du kender en, som kan hjælpe med at få fremstillet:-)
   Ha en dejlig uge,
   kh Mette

 25. Faldt lige over dit indlæg – hvor ser det fantastisk ud! 😀
  Jeg har længe drømt om at lave holdere til mine lp-plader i plexiglas (det er virkelig svært at finde pæn opbevaring til den slags…).

  Hvordan skærer du plexiglasset til, så det passer i størrelsen?
  1000 tak for en inspirerende blog. 🙂

Skriv et svar


CommentLuv badge

Latest posts

Subscribe to Blog via Email