DIY notebook cover

DIY leather covered notebook

Upgrade your journal for BIG ideas.

Min notesbog/ inspirations bog er blevet upgraderet med et omslag i læder.

Inspirationsbogen er altid indenfor rækkevidde til de små og store idéer, og alle de andre derimellem. Jeg elsker jo læder og de små lækre paperbinders, giver en dejlig nitte effekt. Omslaget er nemt at gå igang med.

I use my journal daily and therefore I made this cover in leather, so it’s more resitant:-) I added the paperbinders, and I really like the studded effect.

DIY notebook cover

Jeg fik lavet 2 variationer, dog begge med muslinge kant. Fotoet nendenunder er den første version, og det er den vejledning I får her.

I made 2 versions of this leather cover, you’ll get the tutorial to the first one (as pictured below), let’s get stated.

Leather cover DIY

Du skal bruge følgende:

Læder ( filt kan også bruges)

Saks/ hobbykniv + skæreunderlag

Paperbinders

Lædersnøre

Hultang

Skabelon med muslinge mønster

Symaskine

You’ll need following: Leather (or felt), scissor, staedtler, cuttingboard, kelp, paperbinders, leather cord, a scallop template made of cardboard and a sewing machine.

DIY journal cover

Start med at klippe/ skære stykkerne som du ser på fotoet nedenunder, du skal selvfølgelig bruge de mål, som passer til din notesbog.

Start by cutting the pieces as pictured on the photo below.

Notebook cover

Lav huller langs muslingekanten med din hultang og sy den fast på forsiden af omslaget.

Punch holes along the scallop edge. Afterwards sew this on the frontside of your cover piece and then it’s time for some stud love.

Journal cover DIY

Læg the 2 identiske læder stykker ovenpå forside stykket, vrang mod vrang. Placér det lille stykke læder (en strop til dit skriveredskab) oven på den ene side af lagene og husk at placere lædersnøren mellem lagene.

Place the 2 flaps on the front piece, the flaps will hold the book in place.

Now place the small leather strap and place the leather cord in between the layers. Use your sewing machine to stich all the way around the leather cover.

DIY leather cover

Sådan, et styks omslag og gevaldig opgradering af omslaget. Jeg elsker at få skrevet tanker og idéer ned på papir og er næsten helt sikker på, at jeg aldrig holder op med at bruge denne næsten “gammeldags” metode, hvad siger du? Måske du kun noterer dine notater og idéer elektronisk?

Tusind tak fordi du læser med og ha en rigtig skøn uge.

DIY journal cover

Now you have a new cover for all your small and big ideas. Do you use inspirations books/ journals or do you only use electronic notes?

Thank you for reading and hope you’re enjoying the week.

Notebook cover tutorial

27 Kommentarer
 1. Ååårh, hvor er den fin – jeg er selv afhængig af notesbøger, og dem slipper jeg aldrig, selvom jeg elsker digitale gadgets. I øvrigt er jeg stor fan af dine DIY’s, og særligt dem med læder vil jeg gerne prøve af. Men jeg synes jeg har travet Aarhus tyndt uden at finde egnet læder (har ikke sat mig i bilen og kørt mod Læderiet i Risskov – måske det var nemmere at finde online?). Kan du anbefale en god læderpusher? 😀

 2. Hej Trine
  Åh tusind tak! Jamen så har vi det på helt samme måde, der noget helt vildt hyggeligt og magisk ved at få griflet dejlige tanker og idéer ned på papir 🙂 Du er iøvrigt en fantastisk god tegner, dyb respekt!
  Super dejligt at høre, jamen det er også så skønt at arbejde med og man kan jo lave alverdens dejligheder 🙂
  Køber mange forskellige steder alt efter hvad jeg skal bruge. Køber bl.a. ved CChobby http://www.cchobby.dk/Pages/Search.aspx?search=Læder.
  Læderhuset.dk – desuden kan du forsøge forskellige møbelpolstrer, hvis det er noget bestemt du er ude efter, størrelse/ farve – Er i øjeblikket selv på jagt 😉
  Tusind tak for din kommentar og rigtig god jagt:-) ha en smuk uge

  • Tusind tak for tippet! Og for din søde kommentar til mine tegninger – det er overvældende og super dejligt, med så meget positiv respons 🙂
   Jeg vil på læderjagt på nettet (det er bare nemt og bekvemt, selvom turen til Trøjborg i går var en skøn gåtur i solen, og gav lidt pote – i “Ritas stoffer” fik jeg et lækkert, blødt stykke handskeskind. Bare en lille rest, men det skal nok blive til fine detaljer på et-eller-andet!).
   Også en skøn uge til dig!
   Kh. Trine

   • Hej Trine.
    Jamen det var skam så lidt – Jamen både ros og opmærksomhed er da fuldt ud fortjent er stadigt dybt dybt imponeret:-)
    Ja det er lidt nemmere med en elektronisk shopping runde, men det lyder som en skøn tur du har været på! Lidt har også ret, glæder mig meget til at se, hvad det lækre skind skal bruges til:-) Ha en rigtig dejlig aften!
    Kh
    Mette

 3. Cute!

 4. Hvor er det dog bare en vildt god ide. Jeg elsker også at få tanker skrevet ned så hurtigt som muligt. Ellers smutter de 🙂 Jeg kan rigtig godt lide den buede kant med huller i. Det ser bare super ud. Er også vild med lukningen med de to snore. Vildt flot! xoxo

  • Hej Katja.
   Åh skøn at høre! Hi hi, ja det har du ret i – Nogen gange tror man, at det kan man sagtens huske, men jeg kan i hvert fald ikke:-) Ja elsker også tungekanter og med hullerne leder det mine tanker hen på blonder og flakoner:-) Tusind tak for din kommentar og ha en super skøn aften!

 5. you’re so cool! love the scallops! <3

  • Hi Ashely Rachelle.
   Thank you very much. Yes scallops are so lovely, and which day wouldn’t be more fun with scallops;-) have a wonderful day!

 6. Endnu en skøn ide i skind. Den er super fin! Jeg får helt lyst til at lave noget i skind snart. Tak for inspiration og ha en dejlig dag 🙂

  • Hej Pia.
   Tusind tak! Jamen det lyder da bare rigtigt dejligt, man kan jo også bare lave de dejligste ting i læder, det er et skønt skønt materiale!
   Ha en super dejlig aften:-)

 7. Hvor er de fede! Tak for god inspiration og gode guides 😉
  Mvh. Madgladmad/Maria

  • Hej Maria.
   Ej, mange tak skal du have! Jamen håber de er fyldestgørende ellers må du sige til:-) Tusind tak fordi du gav dig tid til en kommentar og ha en skøn aften!
   Mvh Mette

 8. Hvor er det fint! Jeg skal vist også have opgraderet skitsebogen med lidt læder – for det kan vi jo godt lide 😉 Også jeg er en notebook junkie. jeg har svært ved ikke at købe nye, når jeg falder over dem. Også selvom jeg har masser liggende som endnu ikke er fyldt ud… Og i disse elektroniske tider, synes jeg at det er vigtigt at holde fast i den slags små hyggeligheder 🙂

  • Hej Mette.
   Jamen det er jo netop det vi kan:-) Ha ha, ja har det på samme måde – Men de blir nu fyldt op alligevel både med gode og mindre gode idéer;-) Det er det nemlig, er også ret vedholdende og nostalgisk på det område – Og den løber heldigvis aldrig tør for strøm:-)
   Ha en dejlig aften!

 9. This is amazing! I love it.. you always try something unique & beautiful..thanks for sharing detailed tutorial..

  • Hi Khadija.
   Thank you, you’re so kind! So glad to hear, and I’m so glad and and delighted that you’re following and your lovely comment. Have a great day,
   big hugs

 10. Lovely, Mette! A big idea for the big ideas notebook!

  • HI Michaela.
   Hi hi thank you, you always make me smile:-) Thank you for your comment and have a wonderful evening!

 11. It’s gorgeous Mette!! And I love that it’s something you will use everyday!!

  • Hi Christine.
   Thank you so much, lovely to hear 🙂 Yes I’m a bit old fashioned, I always feels so delighted when I sketch and note my ideas and inspiration in theese books. I will always be hooked with my notebook 🙂
   Have a wonderful week!

 12. Denne er da bare så cool! Sikke en smart idé var dette. Idéen kan lige så godt bruges mange andre steder også. Dette, er jeg nødt til at prøve. Måske det ville være rart at lave en pude med denne teknik? Jeg er overbevist om, at det kunne være sjovt!
  Jeg har travle dage, så jeg hang lidt bagud med at kommentere med dig.
  Ønsker dig en dejlig og inspirerende tirsdag, skøne Mette!
  Knus fra Anette Willemine

  • Hej Anette.
   Åh tusind tak! Jamen det har du helt ret i, der er rigtig mange muligheder og det er jo altid skønt at dekorere og pynte med det lille ekstra 🙂 Håber du en dag får tid til sådan projekt, det er super sjovt 🙂
   Uha ja det kender jeg godt, tiden flyver bare afsted. Jeg har fået stemt på dig igen og krydser fingre 🙂
   Håber du nyder ugen kære Anette og pas nu godt på dig selv 🙂
   Knus Mette

 13. Er endnu engang imponeret over din kreativitet, det er utrolig så mange flotte ting du kan fremtrylle i læder. Personligt er jeg lidt ‘bange’ for materialet, tror det er i forhold til selve materialet og værktøjet, hvilket egentlig er mærkeligt for du får det jo til at se så legende let ud 🙂 Men jeg har stadig en idé inde i hovedet med det ur / armbånd vi tidligere skrev om… Må vist bare tage tyren ved hornet 😉
  Ha en skøn dag. Knus Anita

  • Åh tusind tak sødeste Anita! Dine ord varmer helt helt vildt! Jamen det skal du slet ikke være, det er så let som det ser ud til 🙂 jamen har faktisk planlagt en lille DIY som du måske kan bruge til inspiration, skal lige finde tiden, så kommer den på bordet 🙂 ha en rigtig smuk uge og tusind tusind tak for din søde kommentar!

 14. Hey there! Do you know if thyey make any plugns to safeguard against hackers?
  I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on.

  Any recommendations?

  Here is my page … jewelry collection
  jewelry collection recently posted…jewelry collectionMy Profile

Skriv et svar


CommentLuv badge

Latest posts

Subscribe to Blog via Email