DIY Metallic Feather Pens

Write with style.

DIY-Feather-Pen-copper

På de sociale medier har jeg har bemærket, at en gammel tendens igen er ved at vinde indpas, pennevenner. Især på IG flasher den ene efter den anden bruger sirligt og smukke håndskrevne breve, sammen med en lille håndlavet hilsen.

Jeg kan slet ikke få armene ned, ikke fordi jeg er totalt gammeldags, men fordi et håndskrevet brev trods alt siger lidt mere end Helvetica afsendt pr. mail. Idag viser jeg idéen til, hvordan du kan lave trendy fjerpenne i kobber og guld.

We’ve got blogs, twitter, facebook, Instagram and much more social media to communicate through, though luckily I’ve seen an increasing tendency of penpalling – but don’t worry you can find today’s DIY useful with or without a pen pal. 

These feather pens are not a reinvention, but I really had to share these with the metallic touch, so let’s go straight to the tutorial.

DIY-Feather-Pen-gilded

Mateialer

 • Saks
 • Refil til kuglepen
 • En stor fjer
 • Spraymaling fx. kobber/ gold

Supplies

 • Scissors
 • Ink tube
 • A nice big feather 
 • Metallic spray paint

DIY-Feather-Pen-copper

Trin 1.

Klip spidsen af fjeren.

Step 1.

Cut off the tip of the feather.

ODIY-Feather-…-feather

Trin 2.

Spraymal fjeren.

Step 2.

Spray paint the  feather on each sides.

DIY-Feather-Pen-spray-painting-the-feather

Trin 3.

Stik refilen op i hulningen på fjeren, hvis refillen er for lang til fjeren, kan du afkorte den med en saks.

Step 3.

Place the ink tube in the hollow part of the feather, you might have to cut off a part of the ink tube to make it fit to the feather.

Feather pen DIY

Sådan! Et super budgetvenligt projekt, som med garanti vil gøre håndskrevne noter endnu sjovere – Der er lidt bling bling effekt over de glitrende fjerpenne, men alligevel på en afdæmpet måde.

Voilá a pretty and super easy DIY – and whether you’re going to write an Easter greeting or just going to scribble a few notes,  these will give your space an instant bling bling placed in small vases.

DIY-gold-feather-pen

Inden I smutter på weekend, vil jeg super gerne høre om I har nogen penne venner/veninder? Er I god til at få sendt håndskrevne hilsner til fødselsdage osv.?

Jeg skal med garanti have skrevet påskehilsner med fjerene her, det er jo oplagt.

Må I have en rigtig dejlig weekend!

Before you leave I would love to hear if you have any pen pals? Do you occasional send sn@il m@il to someone? If your do I bet it’ll make their day and bring them one BIG smile

So write on people and have a happy weekend!

Make-Feather-Pens-gilded-with-copper-gold

DIY feather pen tutorial

35 Kommentarer
 1. Beautiful….i still write so they would be a great idea for deep words
  Ibabe recently posted…Corner view: close byMy Profile

 2. amazing inspiration….Have a great weekend….

  http://lttreasure.blogspot.co.uk/
  Lubica recently posted…The staircase….My Profile

  • Hi Lubica
   Thank you very much and looking forward to see your newest inspiration, a great weekend to you too!

 3. Hvor er de smukke!! Nu får jeg helt lyst til at male fjer 🙂 Har du fundet dine fjer i naturen eller har du købt dem et sted? Kh Pia
  by Blikfang recently posted…DIY: Spring decoration #3My Profile

  • Hej Pia.
   Tusind tak – Jamen det kan jeg godt forstå, havde også svært ved at stoppe igen, men løb tør for fjer, så det gav jo ligesom sig selv:-) De kan købes i mange forskellige størrelser lige her http://www.cchobby.dk/fjer/
   Har overvejet om sådan en strudse fjer også ville se fin ud med lidt maling. En smuk dag til dig
   kh
   Mette

 4. Beautiful! I’ve been finding lots of feathers in my yard that aren’t particularly pretty and now I know what to do with them. Thanks!

  • Hi Dana Tkach Gault
   So glad you enjoyed the project:-) Great the perfect purpose for this project, ooh I envy your yard, must have been a nice surprise to stumble upon such lovely finds. Thank you for stopping by and have a lovely day!

 5. Your diys are always so beautiful. I love this color combo and the projects results! Funny, I just sent a message to a client letting thrm know the same thing: penpals are really a bug deal again nowadays! Its actually quite comforting a thought. This is a very suitable diy for the times. Gorgeous!
  Jeanine recently posted…https://www.etsy.com/listing/184890837/spring-flower-landscape-oiMy Profile

  • Hi Jeanine.
   Aww and you’re always so kind dear Jeanine, thank you for that! Yes the metallics complements each other and it’s such a nice hue. You did, what a coincidence and you’re so right. It’s wonderful with the resurrection of the hand-written letters and it’s really one of the things that people get so touched by and appreciate. Thank you very much for your lovely comment and making my day – btw is it your daughter who masters brush and paint so well? Sense an inspiration from the Impressionism? Wonderful paintings!!!

 6. Your projects are always so incredibly lovely. This would look stunning on any desk, love the combination of soft metallics! xxx

  • Hi Kimberly.
   Oh thank you so much, have the same roses for you and your creations! It sure would you have so many wonderful and divine accents in your home and I’m always looking forward to see your newest upgrades and project. A lovely day to you! Hugs

 7. Simply Superb! Lovely & so beautiful 🙂
  Creative Mind recently posted…Card Making & Paper FlowerMy Profile

 8. Wow, en smuk, smuk DIY. Den må jeg igang med snart!

  http://stainsofpaint.blogspot.com/
  Viveca recently posted…wishlist: artwork on my wallsMy Profile

  • Hej Viveca.
   Super glad for at du kan li fjerene og kan kun sige rigtig god fornøjelse med projektet, du vil elske dit resultat:-)

 9. this is such a sweet DIY! No matter how much online social media we connect through, nothing beats a hand written letter. I can’t wait to make my own feather pen, and even if I don’t write with it, these are so pretty I’ll just leave it on display!

  • Hi Natasha.
   You’re absolutely right! A hand-written letter is so much more than a little blips on the screen and is likely to be kept for years. Wonderful you’ll love the result and yes, they will look nice on display or for the work desk. Hope you’re going to love your result, happy crafting dear Natasha!

 10. Super fin ide Mette – tænker også børnene herhjemme ville have en fest med at skrive med fjer 🙂 og smukke billeder som altid! God lørdag

  • Hej Kristina.
   Tusind tak sødeste – jaaa du har helt ret, fjerpennene er som skabt til børn og barnlige sjæle, bruger allerede mine ret flittigt:-) Håber I alle har det godt og nyder det smukke vejr. En dejlig dag til dig!

 11. Jeg er virkelig dårlig til at skrive i hånden til andre. Jeg skriver faktisk ikke engang postkort mere, når jeg er ude at rejse. Jeg er ved at starte en af Bloglands mange pennevenne-lege op i øjeblikket og her er det min ambition at blive bedre til at skrive en personlig hilsen – og selvom jeg sender breve til fremmede.
  Så måske skal jeg også have lavet en smuk fjernpen, så det kan blive ekstra fancy, når jeg skriver. 🙂
  Astrid/Die HausFrau recently posted…DIY: Knap-øreringeMy Profile

  • Hej Astrid
   Jamen jeg har det lidt på samme måde – fødselsdagshilsner, julekort osv blir dog altid skrevet i hånden, for får simpelthen sådan en varm følelese i maven, når det ligger en håndskreven hilsen i postkassen. Det er da fantastisk kære Astrid, dem kan der da aldrig blive nok af! Super initiativ og en rigtig god idé til, at man så virkelig får tid til at sætte sig ned og skrive løs.
   Håber en fjerpen måske får æren af at grifle nogle af dine hilsner.
   Den dejlig dag til dig!

 12. oh my that’s amazing! So beautiful Mette. I love the idea of the old style pen paling maybe it will have a revival? It was such a lovely thing to do as a child… Have a great Wednesday Mette. Big hugs, Mel x
  mel recently posted…Anna Palomaa DesignsMy Profile

  • Hi Mel.
   Thank you so much! Ooh I do hope so, the Internet makes is so easy to share beauty inspiration and messages, but I really like the visual impact of hand-written notes – and like you I also grew up with penpals so let’s hope for the revivial:-)
   Have a wonderful week dear Mel!
   Big Hug Mette

 13. Hvorfor har jeg først opdaget denne blog nu???!!!! Låve it!!! Du flikker da de mest fantastiske ting sammen. Tusind tak fordi du deler ud af din kreativitet. Nåh men det var bare det jeg ville sige, smutter nu… Må straks igang…!!! ❤

  • Hej Signe.
   Åh tusind tusind tak for din helt vidunderlige kommentar! Ja der er noget for enhver smag og de fleste af projekterne kan klares i en ruf – Jamen det var da så lidt Signe, kan jo slet ikke lade være og inspiration kan vi jo aldrig få nok af:-)
   Tusind tak fordi du gjorde, at min mandag lige nåede uanede højder! En smuk dag til dig!

 14. I’m so IN LOVE with this idea! They are beyond beautiful!
  Aga @ Passion shake recently posted…My pencil cupMy Profile

  • Hi Aga.
   That’s so wonderful to hear! Yes I’m a big fan of feathers and the metallics suit them very well. Thanks for taking your time for a comment and enjoy your day!

 15. Absolutely beautiful Mette! I had no idea how to make those!! Great tutorial! Miss you! xoxo
  Christine recently posted…From Dream To Reality #112 – Come share your projectsMy Profile

  • Hi Christine.
   Thank you SO much – the idea isn’t new but I upgraded with a little sparkeling metallics which went beyond my expectations, and that’s always a great thing. Oooh dear I do too! Going to take a peak on what you’ve been up to at the moment.
   Big hug

 16. Hvor ser det smukt og sirligt ud.
  Og så er du jo fantastisk til lige at få skudt de lækreste billeder ;-). Jeg har ikke nogen pennevenner i gammeldags forstand. Men jeg har sat mig for i 2014 selv at blive bedre til at skrive og få sendt gode, gammeldags breve/kort til mine søde veninder.. Og da jeg jo selv producerer kort ‘en masse’ er det jo nærlæggende, at jeg rent faktisk også får dem brugt selv :-).
  Har nogle skønne påskehilsner liggende foran mig (smukke porcelæns påskevedhæng fra ‘SeerupTranberg.dk’, som skal have følgeskab af et kort til nogle af mine veninder.
  Krammere fra mig til dig, Anette
  HappyMade recently posted…One day at a time – Kortudfordring hos Heidis Kreative HuleMy Profile

 17. Hej Anette.
  Jamen det er da en fantastiske idé, som dine søde veninder vil sætte stor pris på. Det er jo alligevel en ganske særlig følelse at modtage en håndskreven hilsen – og især i 2014 hvor tid er i høj kurs. Ja selvfølgelig, alle dine smukke kort indbyder jo til personlige og særlige hilsner og det må være skønt at kunne vælge og vrage mellem så mange smukke kort og lige finde det helt rette som passer til modtageren! Jamen altså et link du lige fik delt, hoppede lige derind, SÅ mange flotte sager. Dine betænksomme og vidunderlige hilsner har helt sikkert skabt lykke hen over påsken.
  En rigtig dejlig dag til dig og tusind tak for dine søde ord.
  Kæmpe kram afsted til dig!

 18. Hvor er de bare fine, selvom jeg er bange for stort set alt med vinger, og mine dreamcatchers er da også med “læder-fjer” er de godt nok flotte. Det kan være fobien kunne afhjælpes med lidt glitter.

  xoxo Charlie Ranger

Skriv et svar


CommentLuv badge

Latest posts

Subscribe to Blog via Email